Připravte i pejskům kouzelné Vánoce aneb jak upéct vánoční sušenky pro psy

Stíháte nakoupit dárky, upéct cukroví, ozdobit stromeček a říkáte si, proč by nemohli mít z Vánoc něco i pejsci kromě dárků? Jedno řešení se právě nabízí a to sušenky pro psy. Dnes vám předám recept, kterými ohromíte nejen chlupáče.

Receptů na vánoční sušenky je několik. Moje rada zní: používejte pouze ty ingredience, které váš pes dobře snáší, nedělají mu problémy a má je rád. Využít můžete zrovna to, co máte doma a co váš pes rád zbaští, nemusíte chodit na žádné speciální nákupy, teda až pořízení formiček na vykrajování. Formičky, které se mne osobně moc líbí, jsou ty, které kopírují siluetu psa a jeho hlavu a to s nejjemnějšími detaily. Nyní se již dají sehnat formičky ve tvaru buldočka, jorkšíra, pudla, jezevčíka i velkých psů. Stejně jako si můžete zvolit sedícího nebo stojícího pejska. Dobrou volbou je forma ve tvaru tlapky. A pokud nefandíte vykrajovátkům, zvolte si třeba plech, který má otvory vylití těsta ve tvaru psích kostiček.

Jeden z možných receptů jsou nemasové sušenky z těchto ingrediencí: 150 gramů celozrnné mouky, 50g ovesných vloček, olej může být i lososový, jedno vejce a nastrouhaná zelenina nebo ovoce, která vašemu chlupáčovi chutná (mrkev, řepa, jablko, konopné semínka, špenát, kus banánu aj.). Přidat můžete i tvaroh. Všechny ingredience smíchejte, udělejte z nich těsto, které následně vyválejte. Vykrajujte formičkami požadované tvary a na umístěte na plech, na který umístíte pečící papír, aby se vám sušenky nepřipálily. Pečte na 180 stupňů, cca půl hodiny. A je to J spotřebujte do 3 týdnů a umístěte tam, kde nenavlhnou. Rozhodně podávejte pejskům za odměnu a vychladnuté.

A pro milovníky masa ještě jeden recept na masové sušenky:  200g rozemletého syrového masa (podle toho co má váš pes rád: kachní, hovězí, kuřecí) maso můžete i smíchat, 300g ovesných vloček, 300g nastrouhané zeleniny, které má váš pes rád a 2 vejce. Vše zamíchejte do těsta, případně přidejte celozrnnou mouku. Těsto vyválejte a vykrajujte požadované tvary formičkami. Vykrojené těsto umístěte na plech s pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů 20 – 25 minut.

A je to. Nyní máte pamlsky na Vánoce i pro Vaše mazlíčky. Část takových sušenek můžete využít na ozdobení vánočního stolu, nebo můžete sušenky vložit do dárkového celofánu s mašlí a dát vašemu blízkému pejskaři, jako dárek k Vánocům



Unikátní psí známka pro Vašeho pejska. Nečekejte až se Váš pejsek zaběhne.

VÍCE O PSÍ ZNÁMCE